Kinderboeken, gedichten en schilderijen

Matty de Vries werd geboren in 1959 in Twijzelerheide, Friesland. Van 1986 – 1991 studeerde ze aan de ABK Minerva in Groningen (schilderen en illustratie). Sindsdien heeft ze regelmatig geëxposeerd in Nederland, in de USA (Los Angeles), in België, in Spanje, in Engeland en Schotland en in Duitsland.


Van 2000 tot 2003 nam ze deel aan een reizende groepsexpositie gebaseerd op wiegeliedjes, ‘The Mare’s Tale’ in Engeland en Schotland; in 2003/2004 stelde zij een vervolg op deze tentoonstelling samen in Nederland onder de titel “Een schaap met witte voetjes”. In 2005 maakte ze een reis naar Peru. Dit resulteerde in het project Ande(r)s, ze maakte 25 altaarkastjes vergezeld van een boekje. Haar werk is besproken in nationale kunsttijdschriften (‘Kunstbeeld’ en ‘Kunstwerk’), in regionale kranten in Nederland en in internationale kranten (USA, Engeland, Duitsland). Op muzikaal gebied zingt ze en speelt ze o.a. accordeon. Op theatergebied doet ze kleinkunstachtige performances voor kinderen en volwassenen.

Vanaf 1997 schrijft zij kinderverhaaltjes en sinds 1999 poëzie, vanaf 2002 ook in het Fries. Het schrijven in haar moedertaal ervaart zij als een ontdekkingsreis. In haar schilderijen zijn kleur en sfeer verstild. In haar illustraties werkt zij heel direct en speels. Haar kleinkunst is lichtvoetig. Al deze aspecten zijn terug te vinden in haar vormgeving en poëzie.

Ook interessant